početna strana > Konzularni poslovi
Obavještenje za onlajn aplikaciju kineske vize sa E-obrascima, rezervisanim terminima i zahtjevima za uzimanje otisaka prstiju
2020-10-16 18:23

Konzularni dani: četvrtkom od 09:00 do 11:00

 

*Od 10. maja 2019. godine, aplikanti za vize koji nemaju štampani E-formular za vize i zakazane rezervacije, ambasada Narodne Republike Kine neće moći primiti njihove zahtjeve za vize zbog tehničkih razloga.

*Period odlučivanja na izdavanje vize: 5 radnih dana (za posebne slučajeve može biti duže)

*Konzularne takse (za nosioce crnogorskog pasoša):

Jednokratna ulazno izlazna viza: 20 eur

Dvokatno ulazno izlazna viza: 30 eur

Višekratna ulazno izlazna viza (važi manje od 6 mjeseca): 40 eur

Višekratna ulazno izlazna viza (važi od 6 do 12 mjeseca): 60 eur

Legalizacija (ovjera dokumenata): 15 eur po dokumentu

Dodatna taksa za ekspress servis (čeka se 2 radna dana, za posebne slučajeve može biti duže): 21 eur.

 

1. U cilju poboljšanja usluga aplikantima za kinesku vizu, kineska Ambasada u Crnoj Gori će početi da primjenjuje novi i savremeniji sistem za onlajn popunjavanje formulara i online rezervaciju termina od 10.aprila 2019.godine, od tada aplikantima bi bilo potrebno popuniti formular i odraditi aplikaciju termina preko interneta.

Instrukcije su sljedeće:

A. Popunjavanje E- formulara

Otvorite web stranicu: https://cova.cs.mfa.gov.cn, kompletno popunite e-formular , štampajte e-formular i potvrdu(1), potpišite na štampani formular(2) i sačuvajte "application ID" na formularu.

B. Rezervacija termina za podnošenje vize

Otvorite web stranicu: https://avas.cs.mfa.gov.cn, unesite application ID na potrebno mjesto, zakažite termin i štampajte potvrdu termina(3) za podnošenje vize.

C. Prilikom apliciranja u Ambasadi, trebate podnijeti navedene stavke pod brojevima(1),(2),(3) i pasoš, kopiju informativne stranice pasoša i drugu potrebnu dokumentaciju (kao što su pozivno pismo / avio karta / rezervacija hotela / prijem u školu-univerzitet / potvrda o srodstvu, itd., konkretne informacije provjerite na web stranicu Ambasade NR Kine na http://me.chineseembassy.org/mon/lsfw/t1517179.htm)

Prelazni period je 10.april 2019.god. do 09.maja 2019.god. tada se podnosiocima i dalje dozvoljava da koriste sadašnje papirne obrasce. Od 10.maja sve prijave će morati da se podnesu preko sistema za elektronsku prijavu i sistema za rezervaciju, a Kineska ambasada će prestati da prihvata sadašnje papirne obrasce.

 

2. Uzimanje otisaka i fotografija

U skladu sa Kineskim zakonom i propisima, kineska Ambasada će uzeti otiske svih prstiju i fotografije svih podnosilaca zahtjeva za vizu.

Napominjemo da uzimanje otisaka prstiju nije potrebno za:

A. Djecu mlađu od 14 godina i odrasle starije od 70 godina

B.Podnosioce sa crnogorskim diplomatskim pasošem ili podnosioce koji ispunjavaju zahtjeve za kinesku diplomatsku, službenu ili protokolarnu vizu

C. Podnosioce koji su u proteklih 5 godina u istoj Ambasadi NR Kine aplicirali vizu i predali otiske prstiju

D. Podnosioce kod kojih se zbog invaliditeta ne mogu predate otisci svih prstiju

Podnosilac mora lično da obavi proceduru oko uzimanja otisaka u Ambasadi, dok u suprotnom, podnosiocu će biti odbijen ulazak u NR Kinu i on će snositi sve posljedice zbog toga.

 

Hvala vam na razumijevanju i saradnji.

Suggest to a friend   
Print