početna strana > Aktivnosti ambasade
Delegacija žena ambasade NR Kine u Crnoj Gori posjetila Dom za nezbrinutu decu
2018-04-11 17:24

Osmog marta, na Međunarodni dan žena, gospođa Deng Minli, supruga ambasadora, sa delegacijom žena ambasade NR Kine u Crnoj Gori, bila je u posjeti Dječijem domu "Mladost" za zbrinjavanje djece lišene roditeljskog staranja, i tom prilikom su djeci poklonjeni slatkiši, sportski i školski pribor. Dječiji dom Mladost je osnovan 1946. godine, i trenutno je jedini dom socijalnog tipa koji prima državnu pomoć. Do sada je preko 2000 djece, koji su bili lišeni roditeljskog staranja, uspješno izašlo iz ovog doma. Trenutno se u domu nalazi 90 djece.

Tokom posjete, gospodin Delić, direktor doma, upoznao je kinesku delegaciju žena o radu doma, kao i o životu, učenju i aktivnostima djece. U razgovoru gospodin Delić je izrazio dobrodošlicu kineskim prijateljima i zahvalio se na ukazanoj pomoći i brizi.

Obje strane su postigle dogovor da će ubuduće uspostaviti blisku saradnju, sa željom da djeca osjete ljubav i toplinu kineskih prijatelja, da rastu u toplijem i srdačnijem okruženju, da postanu samostalne i zrele osobe koje će naći svoje mjesto u crnogorskom društvu.

Suggest to a friend   
Print