početna strana > Aktivnosti ambasade
Ambasador Cui ugostio kineske sportiste u Crnoj Gori
2018-04-11 17:26

Ambasador Cui Dživei je 12. marta posjetio vaterpoliste nacionalnog tima NR Kine koji trenutno borave u Budvi radi priprema za olimpijadu u Tokiju. Predsjednik vaterpolo saveza Crne Gore, predstavnici Ministarstva sporta i kineski i strani treneri, oko 40 učesnika, prisustvuje ovoj aktivnosti.

Ambasador Cui je istakao da Kina i Crna Gora njeguju duboko tradicionalno prijateljstvo i da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom pravcu. Poslednjih godina, konkretna saradnja Kine i Crne Gore se razvija i produbljuje u okviru inicijative „Jedan pojas, jedan put", a u okviru saradnje „16+1" svi se projekti uspješno realizuju. Crna Gora voli sport. Sportovi sa loptom, a naročito vaterpolo, nalaze se na najvišem svjetskom nivou, Crna Gora posjeduje bogato takmičarsko iskustvo i veliko znanje u obuci vaterpolista. Ambasador Cui ohrabruje kineske sportiste da iskoriste dobro priliku boravka u Crnoj Gori, i da uz instrukcije glavnog trenera koji je iz Crne Gore, podignu svoj nivo igre i uvježbanosti, i tako doprinesu saradnji između dva naroda.

Gospodin Džao Ći, vođa vaterpolo reprezentacije NR Kine, istakao je da se njegov tim lijepo osjeća u Crnoj Gori i da im trening ide veoma dobro zahvaljujući velikoj podršci koja dolazi sa svih strana u Crnoj Gori. Oni će sigurno vrijedno trenirati i nastojaće da se dobro pripreme za Olimpijadu 2020. godine u Tokiju, u nadi da će dobrim rezultatima obradovati svoj narod.

 

Suggest to a friend   
Print