početna strana > Aktivnosti ambasade
Novoimenovani ambasador Kine predao kopiju akreditiva
2018-08-20 22:24

Liu Jin, novoimenovani izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne republike Kine u Crnoj Gori je 17. avgusta, istog dana kada je stigao u Podgoricu, Veljku Milonjiću, v.d. generalnom direktoru Generalnog direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju predao kopiju akreditiva. Predaji su prisustvovali i Zhang Xiang, politički savjetnik kineske ambasade i Daniela Dedić, direktor Direkcije za Afriku, Bliski Istok, Aziju, Australiju i Pacifik Generalnog direktorata za bilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Kineski ambasador je najprije Milonjiću izrazio zahvalnost na efikasnom angažmanu da je primio akreditiv već na dan njegovog dolaska, što mu obezbijedio mogućnost da odmah otpočinje svoj posao. Istaknuo je želju da, uz podršku crnogorske Vlade, posebno Ministarstva vanjskih poslova, će nastaviti da unapređuje kinesko-crnogorske prijateljske i saradničke odnose na viši stepen i da doprinese više uzajamne koristi za dva naroda.

Milonjić je Liu-ju čestitao na stupanju na novu poziciju te izrazio dobrodošlicu i uvjerenje da će se novi ambasador Kine u svom mandatu aktivno truditi u razvijanju prijateljskih i saradničkih odnosa dviju zemalja. On lično i Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore će dosljedno ambasadoru i ambasadi Kine pružiti pomoć i podršku.

Suggest to a friend   
Print