početna strana > Aktivnosti ambasade
Ambasador Liu Jin nastavlja da obilazi projekte saradnje između Kine i Crne Gore
2018-08-30 20:23
 

 

Ambasador Liu Jin je obišao gradilište vjetroelektrane Možura. On je pregledao lokaciju za puštanje vjetroagregata, zgradu za kontrolu električnog polja i postrojenje za napajanje i saznao je o projektu od gdina Sheng Baojie-a, generalnog direktora iz Shanghai Electric Power (Malta) Holdings Co., Ltd. Učestovovali su i prva sekretarka Tan Huiqin itd.

 

Ambasador Liu je rekao da je vjetroelektrana Možura simboličan projekat za kineske kompanije da sprovedu tripartitnu saradnju u Crnoj Gori, a takođe je i uspješna praksa za kineske kompanije da aktivno učestvuju u inicijativi "Pojas i Put" kako bi postigli uzajamnu korist. Kineski predsjednik Xi Jinping je nedavno istakao da je neophodno promovisati inicijativu "Pojas i Put" na visokokvalitetnom nivou. Projekat vjetroelektrane Možura doprinosi unapređenju izgradnje zelene energije, koja koristi lokalnom životnom okruženju i životu ljudi, postižući zajednički dobit za kinesku, crnogorsku i maltešku stranu. Nada se da će uspješno završiti projekat kako bi se osigurao završetak projekta na kraju godine i isporučio visokokvalitetni zeleni projekat.

 

Vjetroelektrana Možura je zajednički projekat saradnje od kineske, crnogorske i malteske strane sa instaliranim kapacitetom od 46 MV.

 

Nedavno se ambasador Liu sastao i sa šefom evropskog predstavništva China Civil Engineering Construction Corporation Ltd.(CCECC) i sa šefom radne grupe u Srbiji Kineske razvojne banke, Razmijenili su stavove o daljoj ekspanziji saradnje između Kine i Crne Gore u oblastima infrastrukture, finansije itd.

Suggest to a friend   
Print