početna strana > Aktivnosti ambasade
Novoimenovani ambasador Liu Jin predao akreditiv predsjedniku Crne Gore
2018-09-06 20:08
Liu Jin, novoimenovani izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori, predao je akreditiv gospodinu Milu Đukanoviću, predsjedniku Crne Gore u njegovoj rezidenciji u Cetinju 6. septembra. Prije predavanja akreditiva, ambasador Liu je pozdravio počasne garde.
 

 

Nakon ceremonije dvije strane su imale prijateljski razgovor. Predsjednik Đukanović je pozdravio ambasadora Liu i zamolio ga da prenese svoj srdačan pozdrav predsjedniku Xi Jinping-a. On je posebno govorio o odnosima između Crne Gore i Kine i o plodotvornim rezultatima pragmatične saradnje dviju zemalja u raznim oblastima, naglašavajući da je tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje duboko, a pragmatična saradnja otvorila je novo poglavlje i ima veliki potencijal. Rekao je da Crna Gora daje veliku važnost razvoju odnosa sa Kinom, cijeni razvojna dostignuća u Kini, podržava inicijativu "Pojas i Put" i mehanizam saradnje "16 + 1" i spremna je da dalje ojača razmjene na visokom nivou sa Kinom i da poboljša nivo saradnje u različitim oblastima.

 

 

Ambasador Liu je prenio srdačan pozdrav i dobre želje predsjedniku Đukanoviću od predsjednika Kine Xi Jinping-a, rekao je da su uz zalaganje i promociju predsjednika Xi Jinping-a i predsjednika Đukanovića, odnosi između Kine i Crne Gore razvijali brzo i na najboljem nivou u istoriji. Dvije strane imaju snažno političko međusobno povjerenje, pragmatična saradnja je u potpunom razvoju, a kulturne razmjene su kontinuirano proširene. Inicijativa "Pojas i Put" i mehanizam saradnje "16+1" su pružili širi prostor za razvoj bilateralnih odnosa. Kao novi ambasador u Crnoj Gori, Liu će zajedno raditi sa crnogorskom stranom da u potpunosti promovišu dalji razvoj odnosa između Kine i Crne Gore.

 

 

Ambasador Liu je stigao u Podgoricu 17. avgusta, istog dana je predao kopiju akreditiva Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

Suggest to a friend   
Print