početna strana > Aktivnosti ambasade
Ambasador Liu Jin posjetio Institut Konfičije pri Univerziteta Crne Gore
2018-09-11 20:48
 

 

Ambasador Liu Jin je 11. septembra posjetio Institut Konfičije pri Univerzitetu Crne Gore i sastao se sa nastavnicima i volonterima iz Kine i Crne Gore.

 

Kineska direktorica Luo Chunxia i crnogorska direktorica Milena Đukanović su predstavili ambasadoru istoriju Insituta od svog osnivanja od 2015. godine, zahvalile su se ambasadoru na dolasku od svog samog početka mandata, koji ukazuje na i pažnju od kineske ambasade na Institut i na razmjenu obrazovanja između Kine i Crne.

 

Ambasador Liu je saznao da se Institut Konfučije pri Univerzitetu Crne Gore ne samo dobro posvetio nastavi kineskog jezika, već aktivno se bavi i kulturnim događajima na različitim načinama kako bi poboljšao prijateljstvo između dva naroda. Ambasador Liu je podstakao nastavnike i volontere da pojačaju svoj osećaj misije i zasvrše svoje poslove sa visokim stepenom odgovornosti. Istovremeno da uče od crnogorskog partnera i naroda tako da budu poslanici kulturnih razmjena između dvije države i sami doprinijeli saradnji kulturne razmjene između dvije zemlje.

Suggest to a friend   
Print