početna strana > Aktivnosti ambasade
Ambasador Liu Jin se sastao sa rektorima Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica
2018-09-11 20:52
Nedavno je ambasador Liu Jin posjetio Univerzitet Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, sastao je sa rektorima tih univerziteta, razgovorali su o budućoj saradnji između dvije strane u obrazovanju i naučnim istraživanjima. Sve strane su se složile da sa produbljivanjem odnosa između Kine i Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, dvije zemlje imaju veliki potencijal za saradnju u obrazovanju i naučnim istraživanjima. Ambasada s univerzitetima bi voljela da rade zajedno na promovisanju naučne i obrazovne saradnje između dvije zemlje.

 

 

 

Danilo Nikolić, rektor Univerziteta Crne Gore je predstavio ambasadoru saradnju sa Changsha Univerzitetom za nauku i tehnologiju (Changsha University of Science and Technology) preko instituta Konfučije u Crnoj Gori. Izrazio je želju za akademsku saradnju i naročito studentske razmjene s Kinom u oblasti navigacije, građevinarstva i elektronske tehnologije.  Veselin Vukotić, rektor najvećeg privatnog univerziteta u Crnoj Gori--Univerzitet Donja Gorica, rekao je da su akademski predmeti Univerziteta tržišni orijentisani, Univerzitet je već i nastaviće da uspostavlja mehanizme saradnje sa mnogim univerzitetima i preduzećima u Kini, Univerzitet takođe aktivno promoviše razmjenu profesora i studenata, kao i prakse u inostranstvu.

 

 

 

Tokom razgovora, ambasador Liu je pohvalio dva univerziteta za njihovu aktivnu posvećenost saradnji sa kineskim univerzitetima. Nada se da će dva univerziteta razviti ideje u razmjeni i saradnji i omogućiti saradnji da proizvedu plodonosnije rezultate. Rekao je da je kineska ambasada spremna da pruži podršku u komunikaciji i da pomogne univerzitetima da dalje razvijaju saradnju sa Kinom.

Suggest to a friend   
Print