početna strana > Aktivnosti ambasade
Ambasador Liu Jin se sastao sa Ivanom Brajovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore
2018-09-12 23:18

Ambasador Liu Jin se sastao sa Ivanom Brajovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore 12. septembra.

 

 

Predsjednik Brajović je uputio dobrodošlicu ambasadoru Liu za novi mandat. Predsjednik Brajović se zadovoljno podsjetio posjete Kini u junu ove godine sa Li Zhanshu-om, predsjednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa i sa Wang Yang-om, predsjednikom Svekineskog narodnog političkog konsultativnog savjeta i rekao je da su u posljednjih nekoliko godina dvije zemlje postigle plodonosnu saradnju u različitim oblastima. Crna Gora aktivno učestvuje u 16+1 saradnji i inicijativi "Pojas i Put". Posebno je istaknuo saradnje dvije zemlje u oblasti infrastrukture koju predstavlja Autoput Bar-Boljare. Predsjednik Brajović je rekao da je razvoj ekonomije Crne Gore dobar i taj projekat ima i veliki značaj. Crnogorska strana se nada da će dvije zemlje produbiti saradnju na ovom polju i nastaviti da šire saradnju u oblasti ekonomije, trgovine, kulture i turizma.

Ambasador Liu je predsjedniku Brajoviću prenio pozdrav Li Zhanshu-a, predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa i Wang Yang-a, predsjednika Svekineskog narodnog političkog konsultativnog savjeta. Ambasador Liu je rekao da je kineska starna zadovoljna dostignućima ekonomskog i društvenog razvoja Crne Gore i poštuje razvojni put koji su odabrali građani Crne Gore. Kina i Crna Gora imaju veliki potencijal za saradnju u različitim oblastima, a dvije strane trebaju dodatno proširiti nova područja saradnje. Kao novi ambasador u Crnoj Gori, Liu trudi da će raditi zajedno sa crnogorskim kolegama, kako bih ojačao prijateljske odnose između dvije zemlje.

Dvije strane su takođe razmijenile stavove o razmjenama između zakonodavnih instituta dvije zemlje, i obojica su izrazili veliku važnost razmjene i saradnje između zakonodavnih tijela kako bi nastavili promovisati razvoj bilateralnih odnosa.

Suggest to a friend   
Print