početna strana > Aktuelnosti
Ambasada NR Kine organizovala prijem za učesnike Kampa za talente UDG
2019-07-05 20:42

Ambasa NR Kine je organizovala prijem za učesnike Kampa za talente UDG 3. jula.

Ambasador Liu je predstavio saradnju između Kine i Crne Gore u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, obrazovnoj, sportskoj i turističkoj oblastima, rekao je da je tradicionalno prijateljstvo dviju zemalja počelo u periodu bivše Jugoslavije, a nasleđe prijateljstva zavisi od mlađe generacije. Unapređenje uzajamnog razumijevanja među studentima će svakako pomoći ljudima dvije zemlje da međusobno komuniciraju, tako da će saradnja u oblasti obrazovanja unaprijediti buduću saradnju dvije zemlje.

Tokom razgovora, kineski i crnogorski studenti su izrazili veliko interesovanje za prijateljsku saradnju dviju zemalja. Ambasador Liu je odgovorio na pitanja studenata o bilateralnoj trgovini i investicijama i razmjeni osoblja.

Nakon Prijema, učesnici su posjetili gradilište autoputa koji gradi kineska kompanija CRBC i komunicirali su sa graditeljima.

Univerzitet Donja Gorica posljednjih godina aktivno je proširio saradnju sa Kinom, uspostavio je mehanizam razmjene nastavnika i studenata sa mnogim univerzitetima u Kini i otvorio je osnovne studije pod nazivom “Kineske studije”.

Suggest to a friend   
Print