početna strana > Aktuelnosti
Kineska ambasada upućuje izraze zahvalnosti Domu zdravlja Podgorica na vakcinaciji kineskih državljana
2021-06-11 02:07

Naime, dana 11. juna, ambasador Liu Đin sastao se sa doktorom Danilom Jokićem, v.d. direktorom Doma zdravlja Podgorica (DZPG), i tom prilikom se zahvalio crnogorskoj strani na vakcinaciji kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori.

Ambasador Liu je pomenuo da je, u koordinaciji Vlade Crne Gore, medicinsko osoblje DZPG-a vakcinisalo više od 400 kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori. Svi vakcinisani su u dobrom stanju i već su započeli normalan život, te su zaposleni u kompaniji CRBC mogli da pojačaju dinamiku izgradnje prioritetne dionice Autoputa sa boljom zdravstvenom zaštitom. Komunikacija između kineske ambasade i crnogorske strane ostaje odlična i crnogorsko medicinsko osoblje pokazalo je ljubaznost i profesionalnost, što je istinski pokazatelj prijateljskih odnosa, te doprinosi saradnji između Kine i Crne Gore. Kineska ambasada se iskreno zahvaljuje Vladi Crne Gore i DZPG-u.

Doktor Jokić je izrazio zahvalnost kineskoj strani na doniranim vakcinama, i na brzoj isporuci vakcine koju je crnogorska strana nabavila iz Kine. On je potvrdio važnu ulogu kineskih vakcina u masovnoj vakcinaciji Crne Gore, i visoko ocijenio sposobnost organizacije kineske strane. DZPG je spremna da i dalje pruža visokokvalitetne medicinske usluge građanima Kine koji žive u Crnoj Gori.

Ambasador Liu i doktor Jokić su razmijenili mišljenja i o situaciji i preventivnim mjerama protiv COVID-19 u dvije zemlje. Ambasador Liu je poželio da Crna Gora prevaziđe pandemiju u najkraćem roku, te da se ubrza ekonomski oporavak.

Uoči kineskog tradicionalnog praznika--Festival zmajevih čamaca, koji je u kineskoj kulturi doba za liječenje bolesti i sprečavanje epidemija, kineska ambasada je medicinskom osoblju DZPG-a uručila specijalne poklone--torbice sa kineskim mirisnim biljem, čime je njima izrazila svoje visoko poštovanje i zahvalnost.

Suggest to a friend   
Print