početna strana > Aktuelnosti
Ambasador Liu Đin sastao se sa predsjednicima Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore
2021-06-21 03:04

21. juna, Ambasador Liu Đin se sastao sa gdinom Dušanom Simonovićem, predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta, i gdinom Igorom Tomićem, predsjednikom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Pripreme za Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre u Pekingu uspješno napreduju, ocijenio je Ambasador Liu. Kina tokom tog procesa uvijek održava blisku saradnju sa međunarodnim sportskim organizacijama, olimpijskim i paraolimpijskim komitetima drugih država, u skladu sa konceptima zelenog, zajedničkog, otvorenog i čistog. Stadioni i prateći objekti su generalno postavljeni, dok trenutni fokus je na koordinaciji prevencije pandemije tokom olimpijskih igara. Vjerujemo da će zajedničkim naporima svih strana Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre biti dobro organizovane i siguran događaje za sve. Kineska strana se raduje učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama i želi im da Crnu Goru prikažu kao uspješnu sportsku moć. Kineska ambasada je spremna da ojača komunikaciju sa crnogorskom stranom i pruži punu potrebnu pomoć.

Gdin Simonović i gdin Tomić predstavili su pripreme crnogorske strane, rekavši da Kina i Crna Gora imaju duboko tradicionalno prijateljstvo, te prve olimpijske igre u kojima je Crna Gora učestvovala od svoje obnove nezavisnosti bile su Olimpijske igre u Pekingu u 2008. godini. Organizacija oko te olimpijske igre je bila efikasna i impresivna. Crnogorski olimpijski komitet i Paraolimpijski komitet Crne Gore imaju bliske komunikaciju sa kineskim partnerima u vezi sa pripremama za Zimske olimpijske igre, vjeruju da će Kina još jednom biti uspješan domaćin nakon 2008. godine.

Dvije strane su se složile da Zimske olimpijske igre i paraolimpijske igre nijesu samo veliki sportski događaj, već i veliki događaj prijateljske razmjene među narodima cijelog svijeta. Obije strane razgovarale su o zajedničkom održavanju aktivnosti u oblasti umjetnosti na temu Zimskih olimpijskih igara.

Ambasador Liu je takođe naglasio da će se u trenutnoj svjetskoj epidemiološkoj situaciji, Olimpijske igre u Tokiju i Zimske olimpijske igre u Pekingu održavati jedna za drugom, te će donijeti samopouzdanje i nadu za međunarodnu zajednicu da se ujedini i sarađuje u borbi protiv pandemije. Kina takođe želi crnogorskoj olimpijskoj delegaciji dobre rezultate na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Suggest to a friend   
Print