početna strana > Aktuelnosti
Ambasador Liu Đin se sastao sa potpredsjednicom Skupštine Crne Gore i predsjednicom Grupe prijateljstva sa NR Kinom
2021-07-20 01:40

Dana 19. jula, Ambasador Liu Đin se sastao sa dr Brankom Bošnjakom, potpredsjednicom Skupštine Crne Gore i predsjednicom Grupe prijateljstva sa NR Kinom.

Ambasador Liu je na početku sastanka uručio potpredsjednici Bošnjak pismo od gdina Chen Xiwen, predsjednika Grupe prijateljstva između Kine i Crne Gore Svekineskog narodnog kongresa povodom formiranja grupe prijateljstva u Skupštini Crne Gore. Amabsador je rekao da od obnove nezavisnosti Crne Gore, zakonodavna tijela dvije države uvijek održavaju dobru komunikaciju. Stojeći na novoj polaznoj tački 15. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Crne Gore, očekuje se da će dvije strane dalje unapređivati razmjenu i saradnju na svim nivoima i oblastima zakonodavnih tijela i promovisati razvoj bilateralnih odnosa, a Grupe prijateljstva može igrati aktivnu ulogu u tom procesu.

Potpredsjednica Bošnjak rekla je da Crna Gora i Kina gaje prijateljske i dobronamjerne odnose, i Grupe prijateljstva imaju aktivnu ulogu u promovisanju prijateljske saradnje dvije države. Potpredsjednica Bošnjak izrazila je zahvalnost Kini na pomoći koju je pružila Crnoj Gori tokom pandemije COVID-19. Ona je ukazala na brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje između dvije države u oblasti ekonomije, nauke, obrazovanja, medicine i kulture kroz parlamentarnu saradnju.

Suggest to a friend   
Print