početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Jin se sastao sa sekretarom Ministarstva zdravlja Crne Gore
2020-03-09 18:17

Ambasador Liu Jin se 6. marta sastao sa gdinom Nikolom Antovićem, sekretarom Ministarstva zdravlja Crne Gore. Dvije strane su razmijenile mišljenje o jačanju saradnje u prevenciji i kontroli COVID-19. Na sastanku su prisustvovali i gđa Slađana Pavlović generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa, i gdin Miro Knežević, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.

Ambasador Liu je rekao da je COVID-19 zajednički neprijatelj koji se suočava sa cijelim čovječanstvom i predstavlja veliku prijetnju globalnoj javnoj sigurnosti. Međunarodna zajednica treba da se ujedini i pomogne jedni drugima u reagovanju na epidemiju, da ojača saradnju. Kineska vlada stavlja zdravlje naroda na prvo mesto, i preduzela je niz odlučnih i snažnih mjera, i već su postignuti pozitivni rezultati. U isto vreme, Kina aktivno primjenjuje koncept Zajednice ljudske sudbine i pridaje veliki značaj jačanju razmjene i saradnje sa međunarodnom zajednicom, uključujući Crnu Goru. Kina će ojačati komunikaciju u politici, razmjenu informacija i iskustava povodom epidemije sa svim stranama u okviru 17+1 saradnje, i spremna je da pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti. Ovo nije samo odgovornost za život i zdravlje kineskog naroda, već i doprinos javnom zdravstvu cijelog svijeta.

Gdin Antović cijeni i podržava napore koje preduzima Kina u borbi protiv COVID-19 i vjeruje da kineska vlada i kineski narod imaju sposobnost da prevaziđu ovaj izazov. Gdin Knežević cijeni kineske mjere za prevenciju epidemije, koji se ne odnose samo na zaštitu život i zdravlje kineskog naroda, već su obezbijedile i dragocjeno vrijeme za druge zemlje na prevenciji epidemije. Crnogorska strana podržava 17+1 saradnju povodom jačanja razmjene i saradnje u oblasti zdravlja u smislu epidemije, i spremna je da održi blisku komunikaciju sa kineskom stranom i drugim stranama u vezi toga, tako da razmjenjuje iskustvo sa drugima i zajedno odgovara na izazove.

Suggest to a friend   
Print