početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Đin se sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore
2020-09-29 19:18

Ambasador Liu Đin (Liu Jin) se sastao sa gdinom Aleksom Bečićem, novoizabranom predsjednikom Skupštine Crne Gore 29. septembra.

Ambasador Liu je proslijedio čestitku gdinu Bečiću od gdina Li Zhanshu-a, predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine. Ambasador Liu je rekao da Kina i Crna Gora imaju tradicionalno prijateljstvo, poslednjih godina bilateralni odnosi kontinuirano se produbljuju u okviru inicijative Pojas i put i mehanizma saradnje 17+1. Pragmatična saradnja dvije zemlje postigla je plodonosne rezultate, a tradicionalno prijateljstvo učvršćeno je u zajedničkoj borbi protiv epidemije COVID-19. Očekuje se da će novi saziv crnogorske Skupštine ojačati saradnju sa Svekineskom narodnom kongresom, promovisati međusobno političko povjerenje, pragmatičnu saradnju i uzajamnu podršku na međunarodnoj sceni i doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa.

Gdin Bečić zahvalio se Li Zhanshu-u na čestitci i istakao punu podršku politici "jedne Kine" i da će na osnovu toga dalje razvijati odnose sa Kinom. Gdin Bečić izrazio je zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države koji se nadograđuju kroz Inicijativu Pojas i put i Mehanizam 17+1, i zahvalio je i na podršci Kine u borbi protiv pandemije COVID-19. Očekuje se intenziviranje bilateralnih parlamentarnih odnosa i unapređenje tradicionalnog prijateljstva s Kinom na svom razvojnom putu.

Suggest to a friend   
Print