početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Đin se sastao sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore
2020-12-14 17:09

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin (Liu Jin) se sastao sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore gdinom Đorđem Radulovićem 14. Decembra.

Ambasador Liu je proslijedio čestitku gdinu Raduloviću od gdina Vang Ji-a, državnog savjetnika i ministra vanjskih poslova NR Kine. Istakao je da Kina i Crna Gora imaju visoko međusobno političko povjerenje i tradicionalno prijateljstvo, poslednjih godina bilateralni odnosi kontinuirano se produbljuju u okviru inicijative Pojas i put i mehanizma saradnje 17+1, a praktična saradnja je dala plodonosne rezultate. Puno je prostora za saradnju u oblastima ekonomije, kulture, turizma i poljoprivrede, očekuje se da će dve strane zajedno raditi na daljem unapređenju prijateljskih odnosa u korist dva naroda i ostvariti novi napredak povodom 15. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje sledeće godine.

Gdin Radulović zahvalio se Vang Ji-u na čestitci i naglasio je da dvije države ostvaruju sadržajnu i svestranu saradnju, koja se može dodatno unaprijediti kroz dalje dinamiziranje ekonomske i kulturne diplomatije. Inicijativa za unapređenje saradnje sa zemljama Centralne i Istočne Evrope (Mehanizam 17+1) veoma značajna za intenziviranje daljih aktivnosti na ekonomskom planu, koja je odlična platforma za realizaciju projekata i investicija, kao i za aktivniji nastup Crne Gore na kineskom tržištu. Zahvalio se na naporima i pomoći kineske strane Crnoj Gori tokom pandemije.

Suggest to a friend   
Print