početna strana > 图片新闻
Obavještenje o apliciranju za vize za osoblje koje je primilo kineske vakcine protiv COVID-19
2021-03-15 16:31

Od 15. marta 2021.godine, Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori će, za strane državljane koji su vakcionisani KINESKOM vakcinom protiv COVID-19 i posjeduju potvrdu o vakcinaciji, sprovoditi sledeće vizne politike:

1. Strani državljani i članovi njihovih porodica koji će putovati u Kinu radi neophodnog nastavka rada mogu dostaviti iste (koje su bili prije pandemije) dokumente za apliciranje za vizu.

2. Članovi porodice kineskog državljanina ili kineskog stalnog stanovnika, uključujući supružnika, roditelje, djecu i blisku rodbinu koja žive zajedno, kao što su braća i sestre, bake i deke i unučad, u svrhu okupljanja porodice i druge hitne humanitarne potrebe, mogu podnijeti zahtjev za vize.

3. Strani državljani sa APEC karticama za poslovna putovanja i pozivnim pismom iz Kine, mogu podnijeti zahtjev za biznis vize.

Zahtjevi o potrebi podnošenja negativnih nalaza PCR testiranja i IgM antitijela testiranja na COVID-19 (http://me.chineseembassy.org/mon/tpxw/t1828073.htm) ostaju isti. S obzirom na to da iz Crne Gore nema direktnih letova za Kinu, putnici mogu da za Kinu putuju tranzitirajući SAMO u jednoj zemlji. Bez obzira da li putnici putuju u tranzitnu zemlju kolima, vozom, avionom ili drugi, trebalo bi da izvrše testiranja po zahtjevu i dobiju HDC code, i u Crnoj Gori, i u tranzitnoj zemlji.

Pravila karantina nakon dolaska u Kinu treba poštovati.

Notice on Providing Conveniences for China-bound Foreign Nationals taking Chinese Vaccines

In order to facilitating personnel exchanges in an orderly manner, starting from March 15,2021,Chinese Embassy in Montenegro will provide conveniences for China-bound foreign nationals that have taken Chinese COVID Vaccines and holding vaccination certificates in visa application as follows:

1.Foreign Nationals and their family members coming to China for restarting necessary business activities may prepare and submit visa application documents as usual.

2.Family members of Chinese citizen including spouse,parents,children,and close relatives including brothers and sisters,grandparents and grandchildren may apply for visas for family reunion and other emergency humanitarian needs.

3.Foreign nationals with APEC Business Travel Cards and invitation letter from China may apply for business visa at Chinese Embassy in Montenegro.

Airline boarding requirements for certificates of negative nucleic acid and anti-body blood tests results will continue to be implemented. Quarantine policies should be also observed after entry. 

Suggest to a friend   
Print