početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Đin sastao se sa Ministrom kapitalnih investicija Crne Gore
2021-06-04 02:14

Ambasador Liu Đin sastao se sa gdinom Mladenom Bojanićem, ministrom kapitalnih investicija Crne Gore 4. juna. Sastanku je prisustvovao i gdin Bao Šunćing, ekonomski i trgovinski savjetnik Ambasasde Kine u Crnoj Gori.

Ambasador Liu je rekao da Kina i Crna Gora imaju dobre odnose sa dubokim tradicionalnim prijateljstvom i snažnim političkim međusobnim povjerenjem. Predsjednik Kine Si Đinping i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno su imali telefonski razgovor, a premijer Kine Li Kećijang i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić održavali su pismenu komunikaciju, koja je postavila solidne političke temelje i usmjeravala pravac za dalji razvoj bilateralne, prijateljske i praktične saradnje između Kine i Crne Gore. Saradnja u oblastima infrastrukture i energetike u fokusu je praktične saradnje dviju zemalja, postignuti su plodonosni rezultati, i u budućnosti će biti još više prostora za dalju saradnju. Kina i Crna Gora treba da nastave da jačaju bilateralnu saradnju. Dvije zemlje treba da nastoje da budu na čelu Mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope.

Ambasador Liu je istakao, da se pojačava dinamika izgradnje prioritetne dionice Autoputa, čiji je glavni izvođač kompanija CRBC. Očekuje da će obje strane dobro sarađivati, kako bi osigurale da projekat bude završen u predviđenom roku.

Ministar Bojanić je rekao da je prioritetna dionica Autoputa od istorijskog značaja za ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore. Crnogorska strana je spremna da sarađuje sa kineskom stranom kako bi se prevazišle poteškoće u procesu izgradnje i stvorili uslovi za nesmetan napredak projekta. Dvije prijateljske zemlje imaju veliki potencijal za saradnju u saobraćaju, infrastrukturi i energetici, te da i u budućnosti treba ići putanjom unaprijeđenja, jačanja i izgradnje postojeće, kao i novih vidova saradnje.

Suggest to a friend   
Print