početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Đin učestvovao na UNESCO konferenciji--Nova normalnost: promatranje/promišljanje/preoblikovanje uloge umjetnosti i kulture nakon Kovida -19
2021-07-16 16:38

(photo Krsto Vulović

15. jula, KotorArt Don Brankovi dani muzike, uz podršku UNESCO Programa participacije, organizovali su konferenciju Nova normalnost: promatranje/promišljanje/preoblikovanje uloge umjetnosti i kulture nakon Kovida-19. Ambasador Liu Đin je učestvovao na konferenciji putem videa i dao je govor.

Ambasador Liu je rekao, da je pandemija promijenila svačiji život, cijenjenje umjetnosti i kulture postalo je posebno važno tokom pandemije, jer može potaknuti povjerenje u bolju budućnost i skupiti hrabrost za savladavanje poteškoća. Festival KotorArt sve više postaje važna platforma za kulturne i umjetničke razmjene između Crne Gore i svijeta i rijetko privlačan umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti iz Kine i cijelog svijeta. Kineski muzičari savladaće prepreke pandemije i po prvi put će se otvoriti Kinesku pozornicu na festivalu KotorArt ove godine, siguran sam da će njihove nastupe produbiti međusobno razumijevanje i ojačati prijateljstvo između Kine i Crne Gore, što će biti još jedna sjajna priča o tome kako kineski i crnogorski narod rade zajedno u borbi protiv pandemije.

Ambasador Liu je rekao, da se ove godine obilježava 15. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Crne Gore. Kina je spremna da produbi kulturne razmjene s Crnom Gorom u okviru Inicijative „Pojas i put“ i Mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope, kako bi obostrano uvažavanje civilizacija koristilo narodima obje zemlje i kako bismo zajedno promovisali izgradnju Zajednice sa zajedničkom budućnošću čovječanstva. Zimskim olimpijskim igrama, koje će se održati u Pekingu početkom sljedeće godine, nadamo se da će olimpijski duh nadahnuti umjetnike da stvaraju i da nam donesu više umjetničkih užitaka.

Suggest to a friend   
Print