početna strana > 图片新闻
Ambasador Liu Đin uručio prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine
2021-07-27 03:54

Dana 27. jula, Ambasador Liu Đin uručio je prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine 2021./2022. godine.

Ambasador Liu čestitao je dobitnicima stipendije i saopštio da kineska strana podstiče i podržava saradnju u prosvjeti i razmjenu mladih između Kine i Crne Gore, te pozdravlja više crnogorskih studenata da studiraju u Kini kako bi produbili međusobno razumijevanje i ojačali tradicionalno prijateljstvo dva naroda. Zbog pandemije COVID-a 19, studenti ne mogu da odu u Kinu u kratkom vremenskom periodu, ali mogu u potpunosti da iskoriste online-predavanje da bi se unaprijed pripremili za studiranje i život u Kini, kako bi bili naslijednici i doprinosci prijateljstva između dvije države.

Dobitnici stipendije izrazili su da veoma cijene priliku da studiraju u Kini. Iako, zbog pandemije, trenutno nije moguć odlazak studenata u Kini, raduju se što će više saznati o Kini kroz online nastavu, i očekuju da započnu život u Kini kada epidemiološka situacija bude to dozvoljavala.

Ambasador Liu je studentima poklonio paket “tradicionalne kineske kulture”, uključujući prigodnu kovertu povodom 15. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, knjige o Kini, tradicionalne kulturne poklone itd, te poželio njima sve najbolje u budućem iskustvu u Kini.

15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Crne Gore, više od stotine crnogorskih studenata finansirano je stipendijama Vlade NR Kine, na vrhunskim kineskim univerzitetima u Pekingu, Šangaju, Hangdžouu, Čengduu i drugim gradovima, pokrivajući smjerove koji uključuju ekonomiju, nauku i tehnologiju, pravo, biologiju, medicinu, humanističke nauke itd.

Suggest to a friend   
Print