početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun sastao se sa Ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković Đurović
2023-04-12 23:30

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. g-din Fan Kun sastao se 12. aprila 2023. godine sa Ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković Đurović. 

Ambasador Fan je poručio da je Crna Gora ekološka zemlja po svom ustavu, te da kineska vlada takođe pridaje veliki značaj zaštiti ekologije. Kineska strana je spremna da sa crnogorskom stranom produbljuje praktičnu saradnju u oblasti zaštite ekologije i životne sredine u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kina posjeduje prednost u kapacitetu i tehnologiji u oblasti obnovljivih izvora energije. Kina je spremna da podstakne više kineskih kompanija u toj oblasti na ulaganje u Crnu Goru. 

Ministarka Đurović je kazala da je Crna Gora spremna da nastavi korišćenje potencijala za saradnju sa Kinom u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Crna Gora ima ogromno tržište u oblasti obnovljivih izvora energije. Kineske kompanije su dobrodošle da investiraju u Crnu Goru, a crnogorska strana je spremna da pruži pogodnosti.


Suggest to a friend   
Print