početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun sastao se sa Generalnim sekretarom Skupštine Aleksandrom Klarićem
2023-04-13 22:50

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun sastao se 13. aprila 2023. godine sa Generalnim sekretarom Skupštine Crne Gore Aleksandrom Klarićem. Razmjenili su mišljenje o bilateralnim odnosima, kao i komunikaciji i saradnji zakonodavstvenih tijela Kine i Crne Gore.



Ambasador Fan je rekao da Kina i Crna Gora njeguju dugoročno tradicionalno prijateljstvo. Kina visoko cijeni to što Skupština Crne Gore čvrsto podržava kineske stavove povodom pitanja koja se tiču suštinskih interesa i velikih briga Kine, te se posebno dosljedno pridržava principa jedne Kine. Zakonodavstvena tijela Kine i Crne Gore održavaju blisku razmjenu koja je dala plodne rezultate. Kina je spremna da dalje produbljuje razmjenu i saradnju između zakonodavstvenih tijela dvije zemlje, te kontinuirano promoviše prijateljske odnose i saradnju između Kine i Crne Gore u cilju postizanja novog razvoja.

Klarić je poručio da Crna Gora i Kina njeguju duboko prijateljstvo, te da će Skupština Crne Gore nastaviti da se pridržava principa jedne Kine. Crnogorska strana je voljna da ojača radnu razmjenu sa kineskim zakonodavstvenim tijelima, kako bi se produbilo međusobno učenje i podigli bilateralni odnosi na novi nivo.


Suggest to a friend   
Print