početna strana > 图片新闻
Susret ambasadora Fan Kuna sa rektorom Univerziteta Donja Gorica Veselinom Vukotićem
2023-04-13 08:45

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun upriličio je 12. aprila 2023. godine susret i prijateljsku razmjenu sa rektorom Univerziteta Donja Gorica Veselinom Vukotićem.



Ambasador Fan istakao je da tradicionalno prijateljstvo Kine i Crne Gore ima dugu istoriju. Univerzitet Donja Gorica dao je značajan doprinos obrazovnoj i kulturnoj razmjeni i saradnji između dvije zemlje. Turizam Konfucijeva učionica i smjer Kineske studije igraju aktivnu ulogu u unapređenju međusobnog razumijevanja Kine i Crne Gore i prenošenju tradicionalnog kinesko-crnogorskog prijateljstva s generacije na generaciju. Kineska ambasada je voljna da ojača razmjenu i saradnju sa Univerzitetom Donja Gorica, kako bi se dodatno osnažilo i produbilo prijateljstvo Kine i Crne Gore u budućnosti.

Rektor Vukotić kazao je da će Univerzitet Donja Gorica nastaviti da jača razmjenu i saradnju sa kineskim partnerima, kao što je Univerzitet Union u Pekingu, podržavati Turizam Konfucijevu učionicu i promociju kineske kulture, te promovisati nove vidove i dalji razvoj crnogorsko-kineske obrazovne i kulturne saradnje.


Suggest to a friend   
Print