početna strana > 图片新闻
Ambasada NR Kine održala video sastanak sa Šangajskom asocijacijom prijateljstva sa stranim zemljama
2023-06-09 21:56

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun održao je 9. juna 2023. godine video sastanak sa potpredsjednikom Šangajske asocijacije prijateljstva sa stranim zemljama Fu Đihongom, radi razmjene mišljenja o bilateralnim odnosima Kine i Crne Gore. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Radio Televizije Šangaj i Šangajske unije za industriju i trgovinu. 

Ambasador Fan istakao je da Kina i Crna Gora baštine duboko i tradicionalno prijateljstvo, imaju komplementarne razvojne prednosti, obostranu jaku potrebu za saradnjom, zajedničku želju za postizanjem prosperiteta i razvoja, istinski su prijatelji i dobri partneri koji se zalažu za međusobno poštovanje, ravnopravnost i obostranu korist. Šangaj predstavlja blistavi primjer modernizacije u kineskom stilu i ima veoma visok ugled i dobru reputaciju u Crnoj Gori. Nadamo se da će Šangajska asocijacija prijateljstva sa stranim zemljama nastaviti u potpunosti da koristi svoje prednosti, da će nastaviti na najbolji način da priča priču o Kini, podstakne kineske kompanije sa znanjem i reputacijom da investiraju u Crnu Goru, i tako nastavi prijateljstvo između dvije zemlje kroz vrijeme i prostor i pomogne im da ostvare saradnju ne ograničavajući se na konkretna područja.

Potpredsjednik Šangajske asocijacije Fu Đihong predstavio je razvojna dostignuća i prednosti Šangaja, osvrnuo se na unapređenje saradnje sa Crnom Gorom i izrazio spremnost da nastavi da igra ulogu u daljoj promociji prijateljskih odnosa i praktične saradnje Kine i Crne Gore sa nevladinog i lokalnog nivoa.

Suggest to a friend   
Print