početna strana > 图片新闻
Ambasada NR Kine održala prijem za delegaciju predstavnika škola i univerziteta koji će posjetiti Kinu
2023-06-20 23:38

Ambasada NR Kine u Crnoj Gori bila je 20. juna 2023. godine domaćin prijema za delegaciju koju čine direktori škola i osoblje univerziteta koji će posjetiti Kinu. Na prijemu su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, kao i profesori univerziteta u Crnoj Gori koji će posjetiti Kinu, a bili su prisutni i predstavnici medija. 

Ambasador Fan je kroz video klipove pokazao najnovija dostignuća modernizacije u kineskom stilu, izrazio je nadu da će delegacija tokom svoje posjete na licu mjesta osjetiti jaku snagu i velike promjene razvoja ekonomije i društva Kine, te iskusiti i drevnu i modernu stranu kineske kulture. Kazao je da je bilateralna saradnja Kine i Crne Gore neodvojiva od jezičke i kulturne razmjene, a međunarodni talenti koji poznaju kineski jezik postaju sve traženiji. Izarzio je nadu da će članovi delegacije motivisati još više mladih iz Crne Gore da učestvuju u tome i doprinose prijateljstvu između Kine i Crne Gore, te da nastave to prijateljstvo dvije zemlje kroz vrijeme i prostor. 

U prijateljskoj atmosferi prisutnima su se obratili direktor OŠ “Štampar Makarije” g-din Novica Gačević i direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore g-đa Milena Lipovina-Božović. Oboje su istakli da veoma cijene posvećenost ambasade promovisanju nastave kineskog jezika i promociji kineske kulture u Crnoj Gori. Izrazili su spremnost da nastave da promovišu naslijeđe prijateljstva Crne Gore i Kine s generacije na generaciju.



Suggest to a friend   
Print