početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun sastao se sa direktorom Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igorom Galićem
2023-06-20 23:26

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun uputio je 20. juna 2023. godine posjetu direktoru Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igoru Galiću. 

Ambasador Fan je istakao duboko prijateljstvo naroda Kine i Crne Gore, te međusobnu pomoć i podršku tokom borbe protiv pandemije COVID-19. Predstavio je važan doprinos Kine svjetskoj borbi protiv pandemije, kao i dostignuća razvoja kineskog sistema medicinske i zdravstvene zaštite u novoj eri, te je izrazio da je kineska strana spremna da jača saradnju sa crnogorskom stranom, poput obuke medicinskog osoblja i nabavke medicinske opreme itd. 

Direktor Galić je poručio da su vakcine i materijali za prevenciju epidemije iz Kine igrali posebnu ulogu i pomogli su Crnoj Gori u borbi protiv pandemije, dok je kinesko iskustvo u dijagnostici i liječenju takođe pružilo korisne reference crnogorskom medicinskom osoblju. Narod Crne Gore je zahvalan na pomoći Kine u izazovnom trenutku i zaista je osjetio duboko i pravo prijateljstvo koje se prepozna kad se suočavamo sa teškim situacijama. Institut za javno zdravlje Crne Gore je voljan da u potpunosti odigra svoju ulogu u unapređenju saradnje dvije zemlje u raznim oblastima uključujući medicinu, te da nastavi da njeguje tradicionalno prijateljstvo između Crne Gore i Kine.

Suggest to a friend   
Print