početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun sastao se sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem
2023-06-21 23:05

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun sastao se 21. juna 2023. godine sa ministrom finansija u Vladi Crne Gore Aleksandrom Damjanovićem i tom prilikom razmijenio mišljenja o produbljivanju saradnje u oblasti ekonomije i investicija, te drugim oblastima od značaja.

Ambasador Fan kazao je da projekat prioritetne dionice autoputa u Crnoj Gori u kojem je glavni izvođač radova bila kineska kompanija ima tri važne karakteristike, visok stepen bezbjednosti, visoku stopu iskorišćenosti i visoke standarde kvaliteta, kao i da je to pravi „put sigurnosti, put razvoja, put povezanosti i put prosperiteta“. Istovremeno, to je projekat koji je pomogao kineskim kompanijama da akumuliraju dragocjeno iskustvo kako bi nastavile učešće u izgradnji narednih dionica. Sve više renomiranih kineskih kompanija sa znanjem i reputacijom je izrazilo svoju pozitivnu spremnost da investira i započne poslovanje u Crnoj Gori i otvorene su i za trilateralnu saradnju sa Evropom. Kineska ambasada će nastaviti da igra aktivnu ulogu u promovisanju praktične saradnje Kine i Crne Gore u cilju postizanja novih rezultata u budućnosti.

Ministar Damjanović je u potpunosti afirmisao pozitivan značaj projekta prioritetne dionice autoputa u Crnoj Gori i pozitivan značaj kineske investicije, visoko ocijenivši podršku i pomoć Kine evropskom putu Crne Gore i iskazao spremnost da nastavi da promoviše stabilan i dugoročni razvoj obostrano korisne saradnje između Crne Gore i Kine.

Suggest to a friend   
Print