početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun uručio nagrade pobjednicima konkursa za kratki video „Ovog ljeta druži se sa Kinom“
2023-10-06 15:50

Ambasada NR Kine u Crnoj Gori upriličila je 6. oktobra 2023. godine ceremoniju uručenja nagrada pobjednicima nagradnog konkursa za kratki video “Ovog ljeta druži se sa Kinom”.



Ambasador Fan Kun čestitao je pobjednicima i istakao da su upravo oni promoteri i direktni učesnici kulturne razmjene između Kine i Crne Gore, uz nadu da će i u budućnosti svi nastaviti sa pažnjom i razumijevanjem da prate aktuelni razvoj Kine, te na pravi način kroz svoju ulogu mostova pričaju narodu Crne Gore istinitu, trodimenzionalnu i sveobuhvatnu priču o Kini, i nastave da unapređuju povezanost između naroda dvije zemlje.

Nagrađeni takmičari izrazili su spremnost da i dalje posvećuju punu pažnju razvoju Kine, budu ambasadori prijateljstva i kulturne razmjene dvije zemlje i nastave tradicionalno prijateljstvo između Kine i Crne Gore.

Kineska ambasada u Crnoj Gori i The Paper platforma zajednički su u julu ove godine pokrenuli nagradni konkursi za kratki video „Ovog ljeta druži se sa Kinom“. Učesnici iz svih sfera društva pričali su svoju priču o kinesko-crnogorskom prijateljstvu kroz objektiv kamere i podijelili sopstvena iskustva i prikazali rezultate saradnje dvije zemlje. Pobjednički radovi objavljeni su u rubrici „Pisma iz Crne Gore“ na The Paper platformi.


Suggest to a friend   
Print