početna strana > Bilateralni odnosi > Trgovina i investicija
Delegacija Komore za elektroprivredu grada Čengdua posjetila Crnu Goru
2016-10-28 18:03

Ambasador Cui Dživei je 19. aprila primio delegaciju Komore za elektroprivredu grada Čengdua, koju predvodi predsjednik Komore, gospodin Lijao Čiđun. Ovo je prva delegacija ove komore u poslovnoj posjeti Crnoj Gori.

Ambasador Cui je tom prilikom istakao da se inicijativom „Jedan pojas, jedan put" u okviru saradnje 16+1, kinesko-crnogorska saradnja konstantno produbljuje, što daje posjeti Komore posebnu važnost. Izražavajući nadu da će Komora pomoći Crnoj Gori da razvija svoju hidroenergiju, solarnu energiju i nove energije, ambasador je pozvao Komoru da preuzme aktivno učešće u razvoju elektroprivrede i novih energija Crne Gore, i da investira u tu vrstu projekata. On je takođe ohrabrio Komoru da pronađe načine bilateralne i trilateralne saradnje, s ciljem da postigne konkretne rezultate.

Delegacija Komore za elektroprivredu grada Čengdua je na poziv crnogorske kompanije Merkur za međunarodnu trgovinu došla u studijsku posjetu, da bi se upoznala i razmotrila mogućnost za saradnju u oblasti elektroprivrede, solarne energije i novih energija. Dvije strane su već postigle saglasnost da uskoro započnu pregovore o načinu i planovima saradnje. Austrijski generalni počasni konzul u Budvi, i predsjednik kompanije Merkur, gospodin Milan Mrvaljević, predsjedavao je radnim sastankom sa kineskom delegacijom i bio je domaćin tokom ove posjete.

Suggest to a friend   
Print