početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore sastao se
2016-10-28 16:19

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore, gospodin Ivan Brajović, sa saradnicima je 27. jula posjetio ambasadu NR Kine i tom prilikom je održao radni sastanak sa ambasadorom Cui Dživeijem.

Obje strane su u razgovoru razmijenile mišljenje o trenutnom stanju i dinamici izgradnje autoputa Bar-Boljare, čiji je izvođač kineska kompanija CRBC, i izrazile zadovoljstvo sa dosadašnjim urađenim poslom.

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore, gospodin Ivan Brajović je istakao da je autoput Bar-Boljare prvi autoput u istoriji Crne Gore koji je privukao veliku pažnju cijele zemlje, i da njegovo Ministarstvo i on lično imaju puno povjerenje u kinesku kompaniju i kvalitet izvedenih radova. On je dalje naglasio da će kineska građevinska kompanija za infrastrukturu, nakon realizacije projekta izgradnje autoputa, sigurno moći dalje razvijati tržište u Crnoj Gori. Ministar Brajović je, između ostalog, obavijestio ambasadora Cuija o dinamici procesa dobijanja građevinskih dozvola za nekoliko ključnih projekata duž autoputa.

Ambasador Cui je naglasio da je kineska kompanija CRBC koja ima bogato međunarodno iskustvo i da kineska strana pridaje veliku važnost ovom projektu i nada se da će uz napore obje strane, uz aktivno učešće i pomoć nadležnih organa Crne Gore, izgradnja ovog autoputa napredovati po planu. Trenutno se izvode radovi na mostu Moračica, ključnom projektu izgradnje ovog puta. Kineska strana ima veliko samopouzdanje i uvjerenje da će ovaj projekat postati dobar primjer za buduće zajedničke projekte Kine i Crne Gore i da će praktičnu saradnju dvije zemlje podići na viši nivo.

Ovom sastanku je prisustvovao predsjednik Državne komisije za reviziju tehničke dokumentacije, predsjednik Državne komisije za tehnički pregled radova na izgradnji auto puta i predstavnici CRBC.

Suggest to a friend   
Print