početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
Ambasador Cui Dživei posjetio kineske graditelje
2016-10-28 16:23

Ambasador Cui Dživei je 28. jula obišao treću sekciju autoputa Bar-Boljare u cilju upoznavanja sa dinamikom radova i tom prilikom je posjetio radnike i inženjere CRBC koji rade na ovom projektu. Rukovodilac radova ove sekcije je upoznao ambasadora s trenutnim stanjem, dinamici radova na ovoj dionici i prednostima mehanizacije koju kineski izvođač primjenjuje u izvođenju radova, kao i sa problemima koji trenutno postoje.

Upoznavši se sa stanjem radova, ambasador je ušao u tunel br. 10 na gradilištu da bi ostvario što bolji uvid u način iskopavanja tunela, u namjeri da upozna uslove rada i života graditelja. Ambasador je, pažljivo slušajući mišljenje radnika, imao srdačan razgovor s njima.

Nakon posjete gradilištu ambasador Cui je sa rukovodiocima radova održao sastanak na kojem je istakao važnost projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare. On je naglasio da je ovaj projekat privukao veliku pažnju rukovodstava Kine i Crne Gore, jer ima veliki uticaj na bilateralne odnose i igra veliku ulogu u podsticanju društveno-ekonomskog razvoja Crne Gore. On je takođe ocijenio da je izvođenje radova, uz napore obje strane, postiglo zadovoljavajući napredak, što je nesumnjivo i rezultat napornog rada kineskih graditelja.

Uoči početka zemljanih radova ovog projekta, ambasador Cui je poručio da svi treba da nastave rad u duhu jedinstva, solidarnosti i saradnje, da smanje maksimalno rizik na poslu, da ispoštuju ugovorne obaveze, garantuju kvalitet izgradnje i uspješno privedu kraju ovaj važan zadatak.

Svi prisutni su tom prilikom iskazali odlučnost da će uvijek biti na visini svojih zadataka i da će vrijedno i savjesno obavljati posao za čast svoje zemlje, kompanije i porodice, i da će tako dati svoj doprinos prijateljstvu Kine i Crne Gore.

Suggest to a friend   
Print