početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
Predsjednik vlade Crne Gore Marković obišao gradilište autoputa Bar-Boljare
2017-06-21 21:15

Predsjednik vlade Crne Gore, gospodin Marković je, sa ministrom saobraćaja i pomorstva, ministrom turizma i održivog razvoja i ministrom finansija, 4. marta obišao gradilište autoputa Bar-Boljare, čije radove izvodi kineska kompanija CRBC. Posjetu je pratio i ambasador Cui Dživei.

Premijer Marković se prilikom posjete gradilištu tunela Klopot na prioritetnoj dionici Autoputa, raspitivao o dinamici radova i geološkim uslovima radova, o broju angažovanih radnika i preduzeća, kao i o upotrebi građevinskog materijala. Ušao je u tunel da bi lično stekao uvid o dinamici izgradnje, a o konkretnim pitanjima je razgovarao sa predstavnicima CRBC u Crnoj Gori

Gospodin Marković je sa saradnicima posjetio privremene kancelarijske i ambulantne objekte i spavaonice za radnike CRBC-a na drugoj dionici ovog autoputa, i razgovarao je sa kineskim radnicima i pitao ih za životne uslove u Crnoj Gori. Marković je visoko ocijenio kinesku kompaniju CRBC, i rekao da pored izvođenja radova, ona igra aktivnu ulogu u društvu i odgovorno se ponaša, jer je lokalnom stanovništvu pomogla da riješi brojne probleme vezane za struju i vodu.

Marković je prilikom posjete gradilištu mosta Moračica, koji je jedan od najzahtjevnijih projekata autoputa, saslušao radnike i inženjere i iskazao veliko zadovoljstvo postignutom dinamikom radova. Nakon toga, on je sa saradnicima i kineskom stranom razgovarao o pitanjima vezanim za projekat.

Na sastanku je Marković istakao da mu je ovo prva posjeta gradilištu autoputa Bar-Boljare od kada je novembra prošle godine preuzeo mandat predsjednika vlade. Prilikom posjete gradilištu kapitalnog projekta Crne Gore, on je naglasio: “Ne da sam zadovoljan, nego sam impresioniran. Kineska internacionalna kompanija je sa svojim stručnim pristupom u upravljanju izgradnje na mene ostavila snažan utisak.” Bio je i duboko dirnut posvećenošću kineskih radnika koji daleko od svojih domova danonoćno rade u Crnoj Gori. Istakao je da ovaj projekat izgradnje autoputa ne samo da predstavlja najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore, već svedoči i o prijateljstvu i konkretnoj saradnji Crne Gore i Kine. On je ponovio da će sa svojim timom dati punu podršku uspješnoj realizaciji ovog projekta.

Suggest to a friend   
Print