početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
CTRIP proširuje turističko tržište u Crnoj Gori
2017-06-22 21:10

Ambasador Cui je 22. maja primio delegaciju koju je predvodio zamjenik predsjednika kompanije CTRIP i predsjednik kompanije HUAYUAN TOURS, gospodin Guo Dungđije. Ova delegacija je trenutno u posjeti Crnoj Gori s ciljem ispitivanja mogućnosti proširenja turističkog tržišta Crne Gore.

Gospodin Guo Dungđije se prvo zahvalio Ambasadi i ambasadoru Cuiju što su mu omogućili ovu posjetu. On ističe da se u poslednje vrijeme domaće turističko tržište nalazi u fazi transformacije, i da je uočljiva promjena turističkih destinacija. Regioni koji su nekada bili manje atraktivni, sada postaju zanimljivi za kineske turiste. Gospodin Guo je pomenuo da, budući da generacije Kineza region Balkana nose kroz brojna sjećanja i emocije, a uz gore pomenute promjene turističkog tržišta, ovaj region, uključujući Crnu Goru i obale Jadranskog mora, postaće nova turistička destinacija kineskih turista. Kineske turističke agencije su takođe pokazale namjeru i želju za proširenjem tržišta u ovom regionu.

Ambasador Cui se gostu obratio i istakao da Crna Gora posjeduje privlačne i raznovrsne predjele, gostoprimljiv narod, kao i bogate turističke resurse. To znači da ona ima veliki potencijal za širenje turističkog tržišta. Crna Gora je, s druge strane, u poslednje vrijeme ostvarila društveno-političku i ekonomsku stabilnost i donijela niz mjera za privlačenje kineskih turista. Ambasador Cui ističe da saradnja u oblasti turizma predstavlja važan sastavni dio megaprojekta “Jedan pojas jedan put” u okviru prijateljskog razumijevanja, za koju će kineska ambasada dati aktivnu podršku. Vlada Crne Gore je skoro donijela novi vizni režim koji olakšava kineskim turistima dobijanje vize, i on veruje da će ove mjere sigurno doprineti saradnji u turizmu i privlačenju većeg broja kineskih turista u Crnu Goru.

Za vrijeme posjete Crnoj Gori, gospodin Guo se sastao s predstavnicima najveće turističke agencije Crne Gore, Flyfly Travel, i potpisao je sporazum o strateškoj saradnji.

Suggest to a friend   
Print