početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
Predsjednik vlade Crne Gore u pratnji ambasadora Cuija u posjeti gradilištu autoputa Bar-Boljare
2017-11-12 18:38

Dvadeset devetog avgusta, predsjednik Vlade Crne Gore, g. Marković, ministar saobraćaja i pomorstva, Nurković, i drugi saradnici, obilazili su gradilište autoputa, i zajedno su sa graditeljima obje zemlje, proslavili uspješno probijanje tunela Klopot. Kineski ambasador u Crnoj Gori, g. Cui Dživei, direktor predstavništva CRBC, Hei Šiđijang, pratili su predstavnike Vlade Crne Gore u obilaženju gradilišta.

Premijer Marković se detaljno raspitivao o izvođenju radova tunela Klopot, izražavajući divljenje i zahvalnost graditeljima koji pod teškim vremenskim i hidrogeološkim uslovima uspešno probjaju tunel. On se spustio u tunel i sa predstavnicima kineske i crnogorske strane prisustvovao je svečanom obeležavanju probijanja tunela—postavljanju podupirača. Tom prilikom je prisutnima uputio srdačnu čestitku.

Nakon svečanog obilježavanja, Marković i druge zvanice su posjetili gradilište mosta Moračica, koji predstavlja najsloženiji i najteži poduhvat izgradnje autoputa. Tu je saslušao radni izvještaj svih strana. Marković je izrazio veliko zadovoljstvo sa dinamikom radova i istakao je da izgradnja autoputa Bar-Boljare predstavlja jedan od najvećih projekata u istoriji Crne Gore, koji ima važan politički i ekonomski značaj. Svi učesnici ovog projekta sa kineske i crnogorske strane, ovom veličanstvenom projektu, treba udruženim snagama i uz visok stepen kooperativnosti, da daju svoj doprinos, jer on je simbol prijateljstva Kine i Crne Gore.

Ambasador Cui Dživei se u obraćanju zahvalio predsjedniku Markoviću na brizi i posebnoj pažnji koju je on posvetio realizaciji ovoga projekta. U nepunih godinu dana od stupanja na dužnost premijera, već dva puta je bio u obilasku gradilišta, što je dalo veliku podršku i podstrek graditeljima obje zemlje. Autoput Bar-Bpoljare, kao simbol i reprezentativni projekat za konkretnu saradnju Kine i Crne Gore, sigurno će postati uzor za buduću saradnju u svim oblastima, koji istovremeno predstavlja i pravac razvoja međusobnih odnosa.

Suggest to a friend   
Print