početna strana > Aktuelnosti
Ambasador Liu Jin razgovarao sa predsjednikom Opštine Berane i posjetio kineske vajare
2019-07-29 15:57

Ambasador Liu Jin je 26. jula posjetio Opštinu Berane i razgovarao sa Dragoslavom Šćekićem, predsjednikom te Opštine.

Gdin Šćekić se zahvalio ambasadoru Liu na posjeti Beranama i upoznao ga sa informacijama u vezi plana razvoja te opštine. Visoko je pohvalio kineske kompanije i radnike koji grade autoput u Crnoj Gori, uvjeren da će autoput igrati važnu ulogu u razvoju sjevernog dijela zemlje uključujući Berane. Rekao je da Opština pridaje značaj razmjeni sa kineskim gradovima i pozdravlja dolazak kineskih vajara u Beranama.

Ambasador Liu je rekao da su Berane i kineski grad Wuhan prijateljski gradovi razmjene i da očekuje da će Berane u potpunosti iskoristiti ove odnose kako bi promovisale lokalnu razmjenu između dvije zemlje i postigle međusobnu korist. Ambasador Liu se zahvalio gdinu Šćekiću na njegovoj pozitivnoj ocjeni autoputa i rekao da će autoput dodatno podstaći potencijal turističkih resursa sjevera, i da će privući više kineskih turista da posjete sjeverni dio Crne Gore što bi promovisalo turističku saradnju dviju zemalja. Ambasador Liu takođe je prezentovao nova razvojna dostignuća tokom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Prije sastanka, ambasador Liu je posjetio kineske vajare koji su došli u Crnu Goru radi učešća na ljetnjim kulturnim aktivnostima Berana.

Suggest to a friend   
Print